Nieuws

BC Reeshof – 1 : Titel Trilogie

Op zaterdag 6 maart 2010 werd voor de 18e keer het Belgro Landelijk Recreanten Team Toernooi georganiseerd. Een jaarlijks terugkomend spektakel waarin vanuit alle delen van Nederland een groot aantal verenigingen acte de présence geven om hun geliefde badmintonsport uit te oefenen. BC Reeshof 1 (recr) was hierbij ook aanwezig.

Ook dit jaar was het weer een genot om 72 teams de hele dag tegen elkaar te zien strijden. Verdeeld over maar liefst 972 wedstrijden in de immense hal van sportcomplex Valkenhuizen te Arnhem, wist de organisatie onder leiding van Paul Kemmink het weer te presteren een vlekkeloos verlopend speelschema in elkaar te zetten.

Reeshof -1, vertegenwoordigd door Inge Janssens, , Kees Verhoof, Marion en Frank van Oosterhout waren in alle vroegte uit Tilburg vertrokken om deze dag te proberen hun derde landstitel op rij binnen te halen. Al heel snel bleek dat dit niet gemakkelijk zou zijn, omdat de eerste mixed dubbel   meteen de eerste verliespunten op leverden. Het genieten bleef desalniettemin voorop staan. Hierna werd partij na partij werd  gewonnen. De stijfheid in de spieren nam naar mate de dag langer duurde toe.

In de tussenstand, die na iedere 7 ronden door de wedstrijdleiding werd opgehangen, zagen we dat een cruciale mixed dubbel partij tegen Eindhoven gespeeld moest worden. Het werd een pittige pot, waarin Marion en Frank de tegenstanders een nederlaag bezorgden. Halverwege moest een damesdubbel gespeeld worden tegen BC Trilan -2 , een team dat tot dan toe twee punten voorsprong had op ons. Na 10 minuten werd de spannende wedstrijd afgesloten met een gelijkspel van 23-23. De achterstand op dit team  bleef daardoor hetzelfde. Groot was het enthousiasme aan het einde van de dag toen bleek dat de concurrerende teams allemaal een paar punten hadden  ingeleverd,  terwijl De Reeshof de volledige winstpunten achter hun naam kon schrijven.

Terechte blijdschap en een hoop trots voelden we. Het was ons weer gelukt. Samen met een vereniging uit Maastricht: BC Gronsveld -1 eindigden wij op de eerste plaats met 78 punten.  Voor de derde keer op rij, mag BC Reeshof zich dus verheugen op deze nationale titel. Een unieke prestatie en zeker een goede reclame voor de recreatieve badmintonsport in Tilburg.

Maar ook een uniek toernooi. Een toernooi waarvoor we grote complimenten geven aan de organisatie en waarbij vooral het plezier voorop staat. Iedere deelnemer kreeg als aandenken van de organisatie een T-shirt uitgereikt. Er was keuze uit de maten M en L. Gelukkig vielen voor diegenen die eigenlijk XL nodig hadden de shirts groot uit. En zo gingen we met z’n allen op de foto.
 
BLRTT2010
v.l.n.r. Kees Verhoof, Inge Janssens, Marion van Oosterhout en Frank van Oosterhout
 

Na een fantastische badmintondag , zijn we onze overwinning gaan vieren met een etentje onderweg en hebben daar geproost op onze overwinning. De volledige uitslag is te raadplegen op de site van de NBB.

 

Namens BC Reeshof, Frank van Oosterhout

 

« Terug

» Nieuws archief